TenPages.com

Mijn Account

De Schrijfbijbel populairder dan ooit

Daan van der Valk, beste Boekverkoper 2012, noemde het "Dé handleiding voor iedereen die een boek wil schrijven." En wie zijn wij om daaraan te twijfelen? Hoe dan ook, De Schrijfbijbel is populairder dan ooit en is bezig met een revival.

De woeste golven van het schrijverschap

In De Schrijfbijbel voeren de beste redacteuren van Nederland je mee over de woeste golven van het schrijverschap. Deze redacteuren weten als geen ander aan welke schrijfregels jij je moet houden én welke je overboord mag gooien. Ze leren je in De Schrijfbijbel de kneepjes van het vak: hoe zet je een geloofwaardig personage neer? Hoe zorg je voor dat steengoede, verassende plot? 

Wat anderen zeggen over De Schrijfbijbel

Bart:
Ik ben eigenlijk al twee jaar bezig een boek te schrijven maar merk steeds dat ik niet het niveau haal dat nodig is om uitgegeven te worden. Het toffe van dit boek is dat uitgevers zelf tips geven over wat er van een manuscript verwacht wordt.
Het leukste aan dit boek is hoe het geschreven is: met veel humor, lekker vlot en vooral makkelijk te begrijpen. Er staan uitgebreide voorbeelden in die mij zeker geholpen hebben in het schrijven van mijn hopelijk toekomstige boek! (Recensie Bruna)

Sasja E.A. Nicolai:

Hoe schrijf ik een boek of liever nog: een bestseller? Tientallen boeken zijn er inmiddels voor aspirant-schrijvers, vol schrijfregels en weetjes over het neerzetten van een geloofwaardig personage, een verrassende plot, over dialogen, stijl en last but not least het uitgeefproces.

Wat dit boek anders maakt, is dat redacteuren van tien gerenommeerde uitgeverijen hun visie geven. Zeven vlotte hoofdstukken gaan gedetailleerd in op ideeën op papier zetten, het schrijven organiseren en het uitgeven.

Korte teksten – infobites – gaan in op een specifiek onderwerp zoals schrijven voor kinderen. In korte interviews vertellen de redacteuren waarom ze welke boeken afwijzen. Hoewel soms wat erg “into het boekenwereldje” geven deze vraaggesprekken behalve een interessant inkijkje ook antwoord op de vraag: hoe krijg je je boek in de winkels en hoe promoot je het?

Een informatieve gids vol citaten en tips, vanuit een frisse invalshoek. Inspirerend en verzorgd. Voor schrijvers van fictie én non-fictie. De auteurs werken in diverse functies binnen de uitgeverij. (Recensie Bol)

Meer informatie

De Schrijfbijbel

 

 

 

Laat een reactie achter

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!